Kouluttaja Sonja Kemppainen

Minulle suurin motivaatio työssäni ovat kokonaisvaltaisten liikemuotojen, kehon tuntemuksen, itsetuntemuksen ja ilmaisun myötä kokea oma itseni ja välittää tätä tietoa muille.

Intohimoni on kouluttaa ja ohjata yksilöä kokemaan yhteyden itsessään. Yhteys itseensä tarkoittaa minulle luonnollista ja yksinkertaista itseään lähellä olevaa olotilaa, jossa systeemimme eri osa-alueet ovat harmoniassa toistensa kanssa ja näin ihminen kykenee olemaan luontaisesti läsnä omassa itsessään sekä joustavassa ja säätelykyisessä yhetydessä muihin ihmisiin.

Olen jo yli 30 vuotta ollut kiinnostunut kehittämään itseäni, kokonaisvaltaista - sekä terapeuttista ymmärrystäni ihmisestä psykofyysisenä kokonaisuutena sekä siitä, miten kykenen tukemaan ja ohjaamaan muita luontaiseen ja itseään lähellä olevaan olotilaa. Tässä luontaisessa olotilassa ihminen on läsnä tässä hetkessä, kosketuksessa omaan kehoonsa, omiin tuntemuksiinsa sekä tuneisiinsa ja kykenee ilmaisemaan itseään itseohjautuneesti ja eläväisesti.

Omat koulutuksen

Somaattinen tarumaterapia (SEP) SE Traumaterapia; P.Levine (Köln, Saksa)

Käyttäytymisterapia (CBT; Paracelsus, Saksa) HOT-Terapia (Paracelsus, Saksa), Kognitiivinen psykoterapia (Integrum; valmistuminen 2023-24), Skeematerapia (Integrum), Tunnetaito-ohjaaja (Integrum)

Joogaopettajakoulutukseni (BYV), Lapsi- ja nuorisojoogaohjaajan koulutukseni (BYVG) olen suorittanut kansainvälisen Yoga Alliancen rekisteröimässä Yoga Vidya:n opettajaorganisaation koulutuskeskuksessa Saksassa.

AT (Autogenic training; Paracelsus, Saksa), Progresiivinen lihaksen rentoutuminen (PMR), Body Scanning: perus- ja syventävä koulutus (BS; Paracelsus, Saksa),

Koulutus tanssi- ja ilmaisuterapeutiksi (perus- ja jatkokoulutus, Wendepunkt,Ratzenrid,Saksa), fysioterapeutiksi (Gehrmann GmbH, Saksa), Ayurveda-terapeutiksi (perus- ja jatkokoulutus, Bringmann Akademie GmbH, Saksa), Touch for Health -terapeutiksi (Kinesiologia, IKC), Pilatesohjaajaksi (Body Mind Spirit, Lucia Schmidt) ja Body Mind -ohjaajaksi (FISAF).

Fysioterapeutin koulutus (Saksa; Valviran hyväksymä Suomessa).

Lisäksi olen suorittanut seuraavia jatkokoulutuksia: Body Mind, Brain Gym (Edu-Kinesiologia), kokonaisvaltaiset liikemuodot, Jooga (Hatha, Astanga, Integral, Kundaliini, Luna, Luna-tanssi, Hormone Yoga), kokonaisvaltaiset menetelmät: hengitys, rentoutus, syvärentoutus (Yoga Nidra), läsnäolo- ja meditaatiotekniikat, tanssi-improvisaatio sekä lasten- ja nuorten tanssiteatteri.

Koulutukseni ja lisenssini olen suorittanut Saksassa ja Suomessa. Olen toiminut Saksassa ja Suomessa yhteistyössä traumaterapeuttien, koulujen, lastentarhojen, lastenpsykologin ja kaupungin järjetötyön kanssa. Toimin holististen ja terapeuttisten koulutusten kouluttajana Suomessa vuodesta 2010.

Kielitaito: suomi, ruotsi, saksa ja englanti.

kuva2.jpg

Terapiakoulutukseni

 • SE-traumaterapeutti (SIP); P.Levine
 • Käyttäytymisterapia (CBT)
 • HOT - terapia
 • Skeematerapia (Integrum)
 • Tunnetaito-ohjaaja (Integrum)
 • Kognitiivinen psykoterapeutti (Integrum; opinnoista valmistuminen 2023)
 • Fysioterapeutti ( Gehrmann GmbH)
 • Tanssi- ja ilmaisuterapeutti
 • Ayurvedaterapeutti
 • Vital Coach (TCM)
 • Touch For Health terapeutti (Kinesiologia)
 • Hengitys- ja rentoutusmenetelmät

Työskenneltyäni pankissa ja vakuutisyhtiössä Suomessa, alkoi urani fysioterapeuttina kuntoutuskeskuksessa ja yksityisillä fysioterapia- ja klassisen hieronnan vastaanotoilla Saksassa. Ryhmänohjaajan tehtäväni alkoi Step- Aerobic -lisenssin (IFAA) myötä liikuntakurssien ohjaajana ja jatkui joogan-, rentoutuksen- ja hengityskurssien sekä Body Mind ja pilateskurssien ohjaajana, Body-Mind Health Fitness Studiossa Saksassa.

Tehtäviini kuului ryhmien ohjauksen lisäksi fysioterapeutin, Personal Trainerin sekä Wellness-osaston vastuuhenkilön tehtävät sekä markkinointi. Suoritettuani Vital Coach -koulutuksen tehtäviini kuului myös meridiaanimittaukset, yksilövalmennukset ja Mental Training.

Tunsin tarpeen muuntautua ja keskittää tehtäväni yksilöterapiaan ja kurssien ohjaukseen. Toimin yksityisyrittäjänä yhteistyössä vastaanottojen, koulujen ja asuinkaupunkini kanssa vuodesta 2006. Tarjosin Hatha-jooga-, Luna-jooga-, Pilates-, Callanetics- ja Body Mind -kursseja sekä Jooga-, hengitys-, rentoutus- ja meditaatioseminaareja aikuisille. Erityisestä innostusta minulla oli ohjata ja kehittää jooga-, tanssiterapia- ja tanssiteatterikursseja lapsille.

Suoritettuani lyhyen jatkokoulutuksen teatteri-ilmaisusta ja tarinankerronnasta, ohjasin lapsiryhmiä tarinankerronnassa. Yhteistyössä lapsipsykologin, lapsilääkärin, kaupungin kanssa kehitin kokonaisvaltaisen liikuntakonseptin ADHD-lapsia varten. Työskentelin yhteistyössä koulujen kanssa menestyksekkäästi.


Ota yhteyttä Sonjaan!