Kouluttaja Sonja Kemppainen kuva1.jpg

Minulle suurin motivaatio työssäni ovat kokonaisvaltaisten liikemuotojen, kehon tuntemuksen, tiedostamisen ja ilmaisun myötä kokea oma itseni ja välittää tätä tietoa muille.

Intohimoni on kouluttaa ja ohjata yksilöä kokemaan yhteyden itsessään. Yhteys itseensä tarkoittaa minulle luonnollista ja yksinkertaista itseään lähellä olevaa olotilaa.

Oma joogakoulutukseni

Joogaopettajakoulutukseni (BYV), Lapsi- ja nuorisojoogaohjaajan koulutukseni (BYVG) olen suorittanut kansainvälisen Yoga Alliancen rekisteröimässä Yoga Vidya:n opettajaorganisaation koulutuskeskuksessa Saksassa. Koulutus tanssi- ja ilmaisuterapeutiksi (perus- ja jatkokoulutus, Wendepunkt,Ratzenrid,Saksa), fysioterapeutiksi (Gehrmann GmbH, Saksa), Ayurveda-terapeutiksi (perus- ja jatkokurssi, Bringmann Akademie GmbH, Saksa), Touch for Health I -terapeutiksi (Kinesiologia, IKC), Pilatesohjaajaksi (Body Mind Spirit, Lucia Schmidt) ja Body Mind -ohjaajaksi (FISAF).

Lisäksi olen suorittanut useita seuraavia jatkokoulutuksia: Body Mind, Brain Gym (Edu-Kinesiologia), kokonaisvaltaiset liikemuodot, Jooga (Hatha, Astanga, Integral, Kundaliini, Luna, Luna-tanssi, Hormone), hengitys, rentoutus, syvärentoutus (Yoga Nidra), meditaatio. Koulutukseni ja lisenssini olen suorittanut Saksassa.

Kielitaito: Suomi, Ruotsi, Saksa ja Englanti.

kuva2.jpg

Terapiakoulutukseni

  • SE-traumaterapeutti (SIP), joka on kansainvälisesti tunnettu Peter Levinen kehittämä somaattisen traumaterapian muoto.
  • Tanssi- ja ilmaisuterapeutti
  • Ayurvedaterapeutti
  • Vital Coach (TCM)
  • Touch For Health terapeutti (Kinesiologia).

Urani alkoi fysioterapeuttina kuntoutuskeskuksessa ja yksityisillä fysioterapia- ja klassisen hieronnan vastaanotoilla. Ryhmänohjaajan tehtäväni alkoi Step- Aerobic -lisenssin (IFAA) myötä liikuntakurssien ohjaajana ja jatkui Body Mind, Pilateksen sekä joogakurssien ohjaajana Health Fitness Studiossa Saksassa.

Tehtäviini kuului ryhmien ohjauksen lisäksi fysioterapeutin, Personal Trainerin sekä Wellness-osaston vastuuhenkilön tehtävät sekä markkinointi. Suoritettuani Vital Coach -koulutuksen tehtäviini kuului myös meridiaanimittaukset, yksilövalmennukset ja Mental Training.

Tunsin tarpeen muuntautua ja keskittää tehtäväni yksilöterapiaan ja kurssien ohjaukseen. Toimin yksityisyrittäjänä yhteistyössä vastaanottojen, koulujen ja asuinkaupunkini kanssa vuodesta 2006. Tarjosin Hatha-jooga-, Luna-jooga-, Pilates-, Callanetics- ja Body Mind -kursseja sekä Jooga-, hengitys-, rentoutus- ja meditaatioseminaareja aikuisille. Erityisestä innostusta minulla oli ohjata ja kehittää jooga-, tanssiterapia- ja tanssiteatterikursseja lapsille.

Suoritettuani lyhyen jatkokoulutuksen teatteri-ilmaisusta ja tarinankerronnasta, ohjasin lapsiryhmiä tarinankerronnassa. Yhteistyössä lapsipsykologin, lapsilääkärin, kaupungin kanssa kehitin kokonaisvaltaisen liikuntakonseptin ADHD-lapsia varten. Työskentelin yhteistyössä koulujen kanssa menestyksekkäästi.

Mitä olen tehnyt viime vuodet?

Vuonna 2009 muutin takaisin Suomeen, Pietarsaareen. Toimin paikallisessa joogastudiossa jooga-, Pilates- ja tanssiterapiaryhmien ohjaajana. Olin yhteistyössä Svenska Arbetarinstitutin, Medborgerinstitutin sekä Folkhälsanin kanssa ryhmänvetäjänä. Minulla oli myös yhteistyötä lähikunnan terveyskeskuksen kanssa ja ohjasin erikoisryhmiä koulussa ja lastentarhassa.

Aloitin toimintaani Oulussa syyskuussa 2010.

Olen

Ota yhteyttä Sonjaan!